Ads 468x60px

vineri, 1 martie 2013

Biomedic. Anju Usman



Articol preluat de pe site-ul



Opinia biomedicului pentru tratarea Dereglarilor din spectrul Autistic - Punctul de vedere al Dr. Anju Usman
 
Dr. Anju Usman este directoarea institutieiTrue Health Medical Center and Pure Compounding Pharmacy di  Naperville”din  Illinois. Este specializata in tratamentul biomedical al copiilor cu autism, ASD (deficit de atentie) si intarzaierea dezvoltarii.A condus studii ample de cercetari privind dezechilibrele din raportul cupru- zinc, despre disfunctiile mettalothioneina, despre terapia cu oxigen ( camera hiperbarica) si despre infectiile cronice in acesti pacienti. Este unul din medicii miscarii “Defeat Autism Now” ( Invinge Autismul Acum) participand ca, consulent stiintific. Este cofondatoare a ACE (  Autism Center for Enlightenment) , o asociatie non-profit dedicata cercetarii in acest domeniu, informarii,  precum si sprijinirea familiilor.

Introducere

Daca aruncam o privire peste statisticele actuale despre autism, nu ramane nici un dubiu ca ne gasim in mijlocul unei teribile epidemii care in mod insidios rapeste sanatatea a mii de copii. Estimarile actuale spun ca in USA , 1 copil la 110 are diagnosticat dereglari din  spectrul autistic ( Centrul pentru Controlul si Prevenirea bolilor, 2010)  Aceste procente depasesc pe cele ale cancerului infantil si sindomului Down. Amintind ca in medicina este imposibil sa existe o epidemie genetica, se poate cu usurinta concluziona ca epidemia de autism are in mod inevitabil cauze ambientale.
Potentialele cauze ambientale  ( reflexul lumii toxice in care traim) pot fi abuzul de antibiotice si expunerea la metalele grele, pesticide, plastificanti, si alte substante poluante. Folosirea de medicamente in tratarea copiilor cu ASD este foarte comuna, cu toate ca  medicamentele “risperidone” si “aripripazol” (singurele aprobate de FDA) pentru tratamentul simptomatic al iritabilitaii in copiii cu autism, au grave efecte colaterale si periculoase pentru viata. Aceste medicamente (pentru tulburari psihice) , utilizate de mai mult de 27 % din copiii cu ASD, comporta numeroase efecte colaterale a caror consecinte pe termen lung nu au fost inca stabilite ((American Academy of Pediatrics, 2010) . In plus, studiile cele mai recente arata ca aceste medicamente ( care sunt si inhibitori ai absorbtiei serotoninei) ce sunt foarte adesea prescrise pentru comportamentele obsesive, au un foarte mic efect asupra copiilor autistici cu comportament compulsiv si repetitiv.  ( King et al, 2009)

Viziunea Biomedicului

Dat fiind numarul crescut de copiii loviti de autism, nu este de mirare ca parintii din toata lumea au inceput sa caute noi tratamente neconventionale pentru a-si ajuta copiii cu ASD.

Facand o revizie a literaturii de specialitate din 1943 si pana azi, Ratajczak (2011) descrie cum diversi markeri (hormoni, aminoacizi, etc) sunt prezenti in cantitati diferite in pacientii autistici fata de copiii sanatosi de aceeasi varsta si sex. Aceste diferente se pot usor observa la nivel gastrointestinal, neurologic, imunologic, toxicologic cu  markeri specifici. In plus in literatura apar  evidente a unei majore vulnerabilitati la stresul oxidativ, disfunctii imunitare si dereglari functionale ale glandei pineale. Toate aceste date, adunate in ultimii 50 de ani, pot fi utilate in mod judicios pentru a se dezvolta strategii de tratament sigure si individualizate pe fiecare pacient autistic.
Aceasta viziune (tratament) adesea definita ca tratament biomedical, a castigat o mare credibilitate in ultimii ani, oferind taratment si terapii reale pentru dereglarile de care sufera acesti copii. Parintii au verificat in sfarsit ca un diagnostic de autism nu e in mod necesar o devastanta condamnare pe viata ce trebuie tinuta sub control cu antidepresive. Ideea de baza al acestui tip de tratament (biomedical) este aceea ca autismul este o boala fiziologica multi-sistemica si nu o boala psihica.    
Spiritul acestui tratament biomedical este convingerea ca autismul este tratabil.

Scurta panoramica asupra tratamentelor biomedicale

 Biomedicul trateaza pacientii cu autism analizand functiile de baza al corpului si utiliznd o combinatie de vitamine, minerale, aminoacizi, suplimente nutritionale, hormoni, enzime, probiotice, etc, pentru a trata problemele depistate. (Rossignol,2009) Medicii specializati in acest tip de tratament pot prescrie examene de laborator specifice pentru a verifica situatia metabolica, si a depista eventualele probleme medicale prezente, care exacerbeaza comportamentele de tip autistic. Multe asemenea tratamente biomedicale reduc stresul oxidativ si inflamatiile. Stresul oxidativ, ce distruge tesuturile, si este neutralizat cu vitaminele C, A si E, este una din problemele medicale fundamentale si poate fi combatut cu tratamentele biomedicale. Acest stres este implicat si in multe din asa zisesle tulburari psihice ( de comportament) cum ar fi ASD ( James si altii., 2004 )  Alte studii pe pacientii cu ASD, au descris prezenta inflamatiilor cerebrale (Liet si altii,2009) si gastrointestinale (Torrente si altii, 2002) Utilizand  teste clinice pentru identificarea unei eventuale productii scazute de glutation ( principalul antioxidant al corpului cu functie dezintoxicanta)  biomedicii pot recomanda un tratament adecvat . Mancand o variata gama de alimente bogate in antioxidanti si asumand suplimente specifice, cum ar fi : glutation, metil B12 ( ce ajuta corpul sa produca glutationul) se reuseste sa se amelioreze stresul oxidativ si in consecinta si inflamatia ( James si altii, 2009)    
Tratamentele ce au rezultat ca cele mai eficiente, utilizate in ultimii 10 ani ( conform relatarilor a 27.000 de parinti, intr-un studiu al “Autism Research Institute” -2009 din San Diego ) sunt enumerate mai jos . Aceste tratamente biomedicale impreuna cu numeroase altele, au evidentiat cele mai numeroase imbunatatiri a pacientilor si un numar foarte redus de efecte colaterale.  

  • Vitamina B6
  • Magnesiu
  • Zinc
  • Methyl B12 (injectii sau administrare orala sau nazala)
  • Acizi grasi esentiali (ulei din ficat de cod)
  • Enzime digestive
  • Melatonina
  • Terapia con oxigen hiperbaric
  • Detoxifiere (chelare)
  • Diete speciale (fara gluten si  cazeina, Specific Carbohydrate Diet, etc.)
Doua din urmatoarele exemple pot fi utile pentru a demonstra eficienta tratamentului biomedical : epilepsia la autisti si dereglarile gastrointestinale

Epilepsia
Pentru pacientii care au fost diagnosticati cu : autism, dereglarea dezvoltarii sau sindromul Asperger ( presupunand ca, cauza genetica a fost exclusa)  este important sa faca o electroencefalograma pentru identificarea sau excluderea posibilelor crize epileptice. Circa 60% din copiii autistici au o  manifestare convusiva subclinica.(Chez, 2006; Lewine,1999) unde subclinic = o anormala activitate electrica a creierului in absenta unei adevarate si propriu-zise crize. Convulsiile subclinice pot fi adesea inlaturate cu asumarea de suplimente ca : vit.B6, taurina, , magneziu, acidul folic si alte medicamente adecvate. Unii pacienti pot obtine ameliorari in comportament, in limbaj si vorbire, atunci cand aceste dereglari subclinice sunt tratate, dupa cum s-a aratat.
Dereglarile gastrointestinale
In 2010, revista “Pediatrics” a publicat un raport consensual intitulat "Valutazione, diagnosi, e trattamento dei disturbi gastrointestinali nei soggetti con ASD "(Buie et al., 2010).  Aceasta publicatie, intr-o revista oficiala recunoaste in sfarsit ceea ce parintii cu copii cu ASD ( deficienta comportamentala)  si biomedicii stiau demult , si anume ca pacientii din spectrul autismului au adesea boli intestinale ce au repercursiuni asupra manifestarilor comportamentale si agresivitatii. Specialistii, autori ai raportului subliniaza foarte clar ca pacientii cu autism care prezinta aceste tulburari gastro.intestinale trebuie sa primeasca asistenta si tratamente medicale pentru durerile abdominale, reflux gastroesofagen, diaree, constipatie, chiar si dezordini mitocondriale ( mitocondriile joaca un rol cheie in apoptoza ) ( n.td : vezi articolul de pe acest blog, referitor la studiul italian)  Tratamentele pe care le aplica biomedicul in acest caz, utilizand : dieta, probiotice si prebiotce ( fibre ce hranesc bacteriile bune), enzime digestive, antimicrobiotici naturali, antibiotice si antifugali , sunt utile in tratarea acestor dereglari gastrointestinale. In cazurile cele mai dificile se poate apela si la anumite medicamente.


Concluzii
Terapia biomedicului in tratarea autismului este un lucru relativ nou dar constituie deja o mare promisiune  in tratamentul pacientilor din spectru autistic. Asa cum este documentat de ARI, datorita acestor terapii, un numar tot mai mare de copii se vindeca complet de autism, cu posibilitatea de a avea o viata normala. Trebuia sa megem inainte cu aceste cercetari de noi terapii care sa invinga autismul. Viata unei intregi generatii de copii depinde de aceasta.
Sursa: AUTISM SCIENCE DIGEST: THE JOURNAL OF AUTISMONE  ISSUE 01 APRIL 2011


           Traducere de : Mihaela Fidiuc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu