Ads 468x60px

joi, 30 ianuarie 2014

ESTE DIABETUL VINDECABIL ?





„ VINDECAREA DIABETULUI E APROAPE IMPOSIBILA ”
   
    Preluat de pe www.disinformazione.it
   
    de Marcello Pamio - 17 gennaio 2014

            „Vindecarea diabetului este aproape imposibila”
      
        Asa incepe un articol publicat pe site-ul Asociatiei Diabetului din Italia.  La o lectura superficiala, un profan nu va gasi nimic straniu dar, daca observam mai atent, vom nota un lucru foarte interesant si anume, cum a evoluat geniul limbii italiene in discursurile oficialitatilor.

 De ce spun acest lucru ?  Pentru simplu motiv ca pana nu demult definitia oficiala a diabetului, pentru medicina, era (folosesc in mod voit trecutul) : „ boala cronica-degenerativa incurabila ”

Observati cum s-a trecut de la „incurabila” la „aproape imposibil”..... Lucru care deschide o spirala......

Deci aflam ca medicina a incetat sa decida in mod dogmatic ca diabetul este incurabil. O banala eroare de tiparire, sau semnalul unei profunde si de neoprit schimbari ? 
        
         Diabet Italia nu este o asociatie orisicare, ci un grup fondat nici mai mult nici mai putin de Societati Stiintifice de Diabetologie, mai precis de „Asociatia Medicilor Diabetologi” (AMD) si de Societatea Italiana de Diabetologie (SID). 

Articolul este de fapt un comentariu la unul din evenimentele cele mai importante ale anului 2013 si anume Congresul International organizat la Abano Terme de catre asociatia „Oltre il diabete” (n.td: „Dincolo de diabet”  este o asociatie independenta in Italia creata de catre un grup de persoane care au fost diagnosticate cu diabet), cu titlul: „Cum ne-am vindecat de diabet” .

Acest articol insa, ascunde alte lucruri foarte interesante :
„Marea parte a marturiilor a confirmat ceea ce diabetologii si Asociatiile acestora o spun dintotdeauna : scaderea in greutate in maniera semnificativa, alimentatia sanatoasa si exercitiul fizic permit in cazul diabetului de tip 2, in majoritatea cazurilor, sa se ajunga in mod surprinzator la recastigarea nivelului de glicemie normal.”
       Cu alte cuvinte adica, ei vor sa ne spuna ca mai mult de 1000 de persoane venite din toata Italia au pierdut timpul (nu si banii, dat fiind ca intalnirea era gratuita) pentru a asculta marturii, majoritatea facute de catre  medici, din care unul chiar american vindecat de diabet de tip 1, ce reflecta lucruri pe care diabetologii le spun dintotdeauna ?
Au pierdut timpul pentru a asculta numeroase marturii ale unor persoane vindecate de diabet chiar dupa 16-20 de ani de utilizare zilnica a insulinei, pentru ca aceste lucruri sunt doar „confirmarea a ceea ce diabetologii o stiu si o spun dintotdeauna” ?
       
         Acest fapt este cam straniu caci la congresele oficiale, adica acele congrese organizate si sponsorizate de industria farmaceutica ( firmele ce produc insulina, acele, si toate instrumentele de masurat glicemia) nu se aud niciodata astfel de marturii a unor fosti pacienti care au aruncat medicamentele si insulina iar in prezent se simt excelent.                       

Cum de nu se aud astfel de exemple?                                                               
Persoane care datorita „stilului de viata sanatos” adoptat  in urma sfaturilor primite de la diabetologii lor, sau tocmai din cauza unui astfel de” stil de viata sanatos”, traiesc cu injectii cu insulina, cu toate consecintele pe care doar un bolnav diabetic le poate intelege.

Cand acesti medici vorbesc de „alimentatie sanatoasa”, la ce se refera mai exact spus?  

        Poate la sfatul de a consuma mereu tot mai albele si „beneficele” cereale rafinate, care sunt in mod clar mai bune decat cele integrale, pline de fibre, urate, maronii si iritante pentru mucoasa intestinala ? La interzicerea, cu pedeapsa de moarte, a oricarei fructe proaspete de sezon, pentru ca este extrem de periculoasa fiind bogata in zaharuri, apa biologica, vitamine, minerale, acizi grasi si fibra?   Sau la sfatul referitor la obligatia de a consuma zilnic proteine, cu atentionarea ca acestea sa provina neaparat din regnul animal ? Pentru ca, nu-i asa, cu cat mai multe animale se mananca, cu atat e mai benefic pentru diabetici. 

Acestea sunt sfaturile importante date de experti? De a recomanda persoanelor      ( de tip 2) cu dezechilibru metabolic, de a consuma  grasimi si zaharuri, substante ce produc aciditate, ce intoxica,ce otravesc sangele, limfa si toate lichidele din corp ? Substante ce nu contin pilastri fundamentali ai vietii : minerale, vitamine, acizi grasi.
      
      Datele statistice privind diabetul confirma ca sfaturile sanatoase, furnizate de Asociatii si diabetologi, „functioneaza” : de la 366 milioane de bolnavi de diabet pe plan mondial in prezent, se va ajunge pana in 2030 la peste 522 milioane. O dublare a numarului de bolnavi in circa cativa ani. Nu e rau ca rezultat, nu?
        
      La Congresul de la Abano, Asociatia Diabet Italia a trimis un ambasador, o anume Valentina Visconti, pentru a lua nota si a transmite cui trebuie.
Iata ceea ce Valentina a reportat in ceea ce-l priveste pe „ Kirt Tyson, martor cheie al intalnirii, care a povestit cum a reusit sa intrerupa cura cu insulina si metformina datorita trecerii la alimentatia vegana (crudista) si a practicarii exercitiului fizic. Tyson sustine ca, convingerea si motivatia (care era usor de suscitat in cazul combaterii diabetului de tip 2, de care era convins ca sufera) sunt determinante pentru vindecare la fel de mult ca si dieta vegana.”

Totul pare perfect, chiar se poate spune ca relatarea sa a fost obiectiva, cu exceptia unei mici omisiuni : specificarea ca doctorul Tyson avea diabet de tip 1, insulino-dependent.  Scriind insa ca Tyson „era convins ca sufera” de diabet de tipul 2, orice persoana care nu a vazut documentarul „Crudo & Semplice” („Crud si Simplu”) ar putea gandi ca nici macar nu fusese bolnav. In schimb Tyson s-a vindecat cu adevarat de diabet de tip 1 in 2006, deci au trecut aproape 8 ani !

       Apoi articolul continua, explicand ce este vindecarea, diferentiind-o fata de   remisie sau remisie prelungita. Cu alte cuvinte, au stabilit, nu prin decret, ci prin dogma stiintifica ( una din multitudinele dogme ale noii religii de Stat) un adevarat protocol care decreteaza ceea ce inseamna adevarata si unica vindecare. 
     
       Tu, sarmane nestiutor, care ti-ai imbunatatit stilul tau de viata, ai aruncat insulina de multi ani, tu care te simti acum foarte bine si plin de energie, tu care nu te mai imbolnavesti ca inainte, tu care ai gasit bucuria de a trai,  fii atent, deoarece NU esti vindecat, esti in „remisie”.   Pe cuvantul medicinei. Amin !
      
       Dar ce inseamna remisie ?

„Prin remisie se intelege reducerea sau disparitia semnelor si simptomelor unei boli, dar care implica o posibila recadere. Daca pentru o boala acuta este posibil sa definesti starea de insanatosire, in cazul unei boli cronice ca diabetul, pare a fi mai corect sa se vorbeasca de remisie mai degraba decat de vindecare ” 

Din timp ce ipoteza initiala este ca, boala cronica este incurabila, si cum diabetul este o boala cronica, atunci vindecarea este in mod clar „aproape” imposibila. Deductia logica. 

Dar nu se termina aici, pentru ca „remisia poate fi partiala sau completa”.
Remisia este partiala cand glicemia este mentinuta la valori sub pragul diabetului ( HbA1c< 6,5 %), glicemia, pe stomacul gol, de 100-125 mg/dl) pentru cel putin un an, in absenta unei terapii medicale. Se defineste remisie completa cand valorile glicemiei ajung la normal si se mentin asa pentru cel putin un an in absenta unei terapii.  Remisia prelungita este o remisie completa care se mentine pentru mai mult de 5 ani si poate fi considerata o adevarata si proprie vindecare.
       
         Asociatia „Oltre il diabete” a intrat in al doilea an de viata, dar cu toate acestea exista membri ce au intreprins o drastica si importanta schimbare in stilul lor de viata cu mult inainte de constituirea asociatiei. Unul dintre acestia de exemplu, Angelo, presedintele asociatiei, nu mai foloseste insulina din 2009, deci intra in al 5 –lea an !   Cand vor fi primele persoane in „remisie prelungita” sau „remisie completa”, adica dupa cei 5 ani canonici decisi de cineva de la un birou, vom putea in sfarsit sa spunem si sa afirmam ca s-au vindecat, sau se vor ivi alte protocoale ce vor stabili definitia vindecarii, poate dupa 20 de ani de „remisie prelungita” ?

Se poate ca niste banale examene de laborator, de orice tip, sa stabileasca criteriul obiectiv si mai ales serios si cu bun simt care sa decida ca vindecarea a avut loc sau nu la o fiinta umana?

Prin vindecare ei inteleg „refacerea totala a starii de sanatate” .                             

        Dar care stare de sanatate? Poate aceea precedenta bolii ? Se poate numi sanatate, starea precedenta  manifestarii diabetului? Cu siguranta nu, altfel diabetul nu ar fi aparut.   Iata una dintre numeroasele absurditati ale medicinei de azi, o medicina dezumanizata care a dezmembrat fiinta umana in organe si aparate, uitand ca omul este o trinitate, o fiinta evoluata,  constituita dintr-un corp fizic, un suflet (cu multe emotii) si un spirit (esenta divina). In aceasta optica, sanatatea este o stare de armonie si echilibru ce cuprinde toate aceste aspecte si nu doar corpul fizic; nu doar hemoglobina glicozilata sau nivelul de zahar din sange masurate pe stomacul gol !   
Ar trebui sa stie foarte bine diabetologii atenti, ca glicemia la un copil sau chiar la un adult, variaza in functie de starea emotionala. Si daca din intamplare nu si-au dat seama de aceasta, poate ar fi bine sa reflecte la juramantul lui Hippocrate, daca il respecta sau nu. 
    
       In concluzie, daca diabetologii ar fi cu adevarat liberi sa-si faca munca lor in mod sanatos si corect, probabil ca incidenta diabetului ar avea o alta evolutie si vindecarile ar fi la ordinea zilei. 

Dar stim foarte bine ca nu este asa si ca libertatea apartine lumii medicale. Daca ne bagam putin nasul pe site-ul oficial al Asociatiei Medicilor Diabetologi (unul dintre fondatorii asociatiei Diabet Italia) www.aemmedi.it , putem gasi cateva informatii interesante privind "obiectiva libertate" a acestei asociatii.

Partenerii ce sustin aceasta asociatie, nu numai moralmente dar evident si financiar, sunt :  Abbott, AstraZeneca, Bayer Healthcare, Boehringer, Bristol-Myers Squibb, DOC generici per scelta, Giusto Giuliani, Johnson & Johnson, Lilly, Mediolanum Farma, Medtronic, Menarini Diagnostics, Novartis, Novo Nordisk, Roche, Sanofi, Sigma-Tau, Merck, Takeda.
Acesti sponsori ce sustin Asociatia Medicilor Diabetologi sunt unicii care la nivel global au interese economice enorme in aceasta boala.
        
        La acest punct, intrebarea care apare in mod spontan este urmatoarea: firmele care obtin profituri plurimiliardare pe pielea a sute de milioane de bolnavi, vor cu adevarat sa rezolve aceasta plaga a diabetului ?  Putem cu adevarat sa ne incredem intr-o asociatie sustinuta de firmele care nu doresc sa se stie ca diabetul, poate , este o boala ce se poate trata ? Sau vindeca? Sau e remisiva ? ......
    
        Eh, ....decideti voi !



                  Postat de administrator

1 comentarii:

  1. Industria farmaceutica sponsorizeaza cercetarile medicale incluaiv ale diabetului si cu asta am spus tot. Cum sa fie de acord industria farmaceutica cu regimul vegan cand nu este domeniul ei? Dar tu baiat destept mananci doar doua felii de paine in loc de sase, piept de pui sau curcan 100 gr in loc de cotlet si sunca, bei apa in loc de vin, mananci un singur mar in loc de banane mandarine struguri sau caise si sa vedem cine castica, tu sau ei.

    RăspundețiȘtergere