Ads 468x60px

marți, 6 ianuarie 2015

DE CE NE IMBOLNAVIM ?


                                                                                                                


                  DE  CE  NE  IMBOLNAVIM ?
             “ Bacteriile si virusii nu produc boala : este ea cea care ii produce “    
          
                                                                              de Franco Libero Manco  
        
       Articol preluat de pe site-ul :   http://www.disinformazione.it/          

                          
          Nu ne imbolnavim din cauza germenilor, a bacteriilor, a virusilor, al destinului sau al patrimoniului genetic. Genetica are o influenta minimala in ceea ce priveste procentul de imbolnaviri. Diabetul si cancerul nu vin din afara noastra : este corpul cel ce le dezvolta . Obezitatea nu se ia : este corpul ce acumleaza grasimile. Durerea de cap, de spate, artrita, impotenta, nu se iau : sunt toate conditii patologice pe care corpul le dezvolta in interiorul sau.

 Ne imbolnavim deoarece violam legile naturale pe care orice organism viu, in functie de specia de care apartine, trebuie sa le respecte.  Cand populatia opteaza pentru un mod de viata gresit, violeaza legile naturale si se alimenteaza cu produse industrializate e inevitabil ca oamenii sa nu inceapa sa se ingrase , sa se imbolnaveasca si sa dezvolte bolile civilizatiei moderne.  Bolile se datoreaza : toxinelor, dereglarilor campului electromagnetic, stresului psihico-fizic, dar mai ales din cauza proastei alimentatii datorate alimentelor fierte, industrializate ce cauzeaza carente alimentare ( in pofida supra alimentarii )  si astfel celulele raman “infometate” si “insetate” din cauza carentei de substante nutritive adevarate.   

Nu ne imbolnavim din cauza virusilor sau bacteriilor. Daca se expun  doua persoa-ne in contact cu virusul gripei, una se imbolnaveste iar alta nu, de ce? Deoarece organismul uneia nu reuseste sa se apere din cauza unei slabiciuni a sistemului sau imunitar si astfel virusul reuseste sa atace organismul. Cand organismul este intoxicat, scade nivelul pH-ului din corp. Daca pH-ul ar fi alcalin, practic nu ar fi posibil sa ne imbolnavim. Fiecare bolnav de cancer are un pH scazut, adica mare aciditate.   

Ne imbolnavim din cauza undelor electromagnetice la care suntem expusi zilnic. Campurile magnetice interferenza cu vibratia naturala a celulelor, favorizand aparitia de patologii, chiar tumorale.   

Ne imbolnavim din cauza medicamentelor, care rezulta a fi responsabile de marea majoritate a bolilor existente in prezent. Chiar OMS declara ca 60% din boli sunt iatrogene, adica medicamentele produc mai multe boli decat reusesc sa vindece. Prezenta bolilor este direct proportionala cu consumul de medicamente. Cu cat se iau mai multe medicamente cu atat se imbolnaveste mai mult deoarece toate medicamentele au efecte colaterale negative, toxice , daunatoare : sunt otravuri, toxine , adesea mortale. Medicamentele produc boli deoarece elimina simptomele   si nu vindeca cauza.  Toate medicamentele, atat cele prescrise cat si cele cumparate fara reteta, cauzeaza boli si dereglari. Raspunsul la boli nu il reprezinta medicamentele : boala nu apare pentru ca in organism lipseste aspirina sau alt antiinflamator.

Bolile degenerative sunt direct proportionale cu consumul de medicamente. In USA a patra cauza a deceselor sunt medicii, fie pentru ca prescriu medicamente potenziale letale, fie pentru ca efectueaza operatii ce se conclud cu decesul pacientului , fie pentru ca gresesc diagnosticul sau iau decizii gresite si fatale.
“ Interventiile chirurgicale ce nu sunt necesare, erori medicale, efectele colaterale ale medicamentelor, etc, cauzeaza acelasi numar de decese ca si cardiopatia si tumorile …”  - declara  “Journal of American Medical Association “  ( nr.284)  

Ne imbolnavim din cauza stilului de viata gresit: droguri ( inclusiv medicamentele) , tigari, alimente, lipsa exercitiului fizic.

Ne imbolnavim din cauza lipsei de seninatate interioara : stres, anxietate, depresie, gelozie, ranchiuna, frustari, preocupari, pesimism….

Ne imbolnavim din cauza lipsei de idealuri pozitive.

Europenii  ingera in fiecare an 170.000 tone de arome industriale, 95.000 tone de glutamati ( stabilizatori de culori, antiaglomeranti, umidificatori, sol ventini, etc)    Din cauza  tututror acestor substante chimice, 15 % din populatia europena sufera de alergii.  Cum proprietatile organoleptice ale alimentelor naturale nu sunt facute sa dureze in timp, renuntarea la aromele naturale este sistematica. Asa incat se intampla ca, de ex., iaurtul cu inscriptia “cu aroma naturala de capsuni” este de fapt o pasta obtinuta dintr-un amalgam facut din resturile unui copac australian, apa, alcool, si un oarecare ingredient secret. La aceasta reteta, cu alte adugari, este posibil sa se obtina aroma de zmeura, de ciocolata, vanilie, etc. Si astfel se pot gasi urme de proteine de lapte in lichiorul de nuca de cocos,  peptide de gluten in bomboane, in corn-flakes, urme de alune intr-o prajitura pe baza de lamaie, etc.    
Aceasta alterare a gustului alimentelor nu este fara consecinte pentru sanatatea persoanelor. 
Chiar daca producatorii industriali garanteaza inocuitatea aditivilor folositi, ei nu dispun de nici o posibiliatate de verificare stiintifica : sa controleze 20.000 de aditivi ar costa enorm si ar fi necesar un timp prea indelungat. 
 Si nici nu au fost studiate pana in prezent inevitabilele efecte ale interactionarii diverselor produse chimice utilizate.   Industriasii nu au nici mijloacele nici timpul pentru a testa toate ingredientele utilizate. In schimb, lumea , din ce in ce mai ocupata si in criza de timp, considera ca este dificil sa gateasca legume sau cereale sau sa consume fructe , in mod sanatos si natural,poate si pentru ca, pentru achizitionarea lor ar necesita mai mult timp. 
Si asa alergiile se raspandesc, iar profitul va fi al lobby-ului industriei chimico farmaceutice.

Dar nu numai corpul fizic se imbolnaveste; se imbolnaveste si mintea si constiinta. Corpul se imbolnaveste cand isi pierde echilibrul biochimic; mintea se imbolnaveste cand abunda de ganduri dezarmonioase si pesimiste; constiinta se imbolnaveste cand pierde capacitatea de a nutri sentimente, sensibilitate, empatie. Dar aceasta este o alta problema, mai ampla si mai periculoasa decat cea prezentata pana acum. 

    
    Articol tradus si publicat
               de administrator blog
  



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu