Ads 468x60px

duminică, 24 februarie 2013

Studiu italian Autism




 Articol  preluat de pe :
http://www.emergenzautismo.org/content/view/981/48/

 (n.td: captaze = grup de enzime ce joaca un rol primordial in procesul de autodistrugere programata al celulelor, numit : apoptoza)

Noul studiu italian asupra captazelor si Autismului

Dario Siniscalco • Anna Sapone • Catia Giordano • Alessandra Cirillo • Vito de Novellis • Laura de Magistris • Francesco Rossi • Alessio Fasano • Sabatino Maione • Nicola Antonucci
                                   
                                                                    
                                      
Suntem bucurosi sa va dam stirea despre publicarea in revista stiintifica “Journal of Autism and Developmental Disorders” al primului studiu apartinand unui grup de cercetatori italieni, constituit de Dr. Dario Siniscalco,  la Dr. Anna Sapone si Dr  Nicola Antonucci cu supervizarea Prof. Alessio Fasano de la'Universitatea din Baltimora,  prof. De Magistris si  prof. Maione de la Universitatea din Napoli. Cedam cuvantul  Dr Antonucci pentru prezentarea studiului si a noilor proiecte de cercetare a acestei echipe, nu inainte de a transmite multumirile noastre catre “Autism Research Institute” ( ARI) si domnului Dr. Steve Edelson care au crezut in acesti cercetatori si i-au finantat.  EmergenzaAutismo este mandra de a-si fi adus aportul la acest studiu, prezentand la ARI acest proiect si sustinandu-l cu toate fortele sale: suntem convinsi ca in campul Autismului este necesar acest tip de cercetare, pentru stabilirea unei metode de diagnostic si tratament pentru  copiii nostri.   
(...........)

Prezentarea studiului

Dragii nostri, impartasim cu voi  imensa bucurie prilejuita de publicarea primului nostru studiu in revista medicala internationala  Journal of Autism and Developmental Disorders”.  Este primul pas realizat ca urmare a unui studiu de cercetare iar in   urmatoarele luni  se vor concretiza si alte studii prin aparitia lor in alte publicatii stiintifice. Este cam un an si ceva de cand s-a constituit acest Grup de Cercetare Clinica pentru Autism, datorita experientei de cercetare si de laborator al Dr. Dario Siniscalco- Cercetator Chimico Farmacolog,  experientei clinice a Dr. Anna Sapone – Cercetatoare Gastroenterologica, si experientei mele ca Psihiatru dedicat  tratamentele biomedicale pentru Autism (DAN!)   

O impulsionare initiala determinanta ne-a fost data cu un an urma de contributia financiara a “Autism Research Institute”  din San Diego care ne-a finantat proiectul si a crezut in noi si in ideile noastre cat si de influenta pozitiva pe care a exercitat-o  Emergenzautismo asupra celor de la ARI !

 Foarte importanta a fost si este contributia lui Enzo Abate, presedinte al  La Forza del Silenzio,  pe planul logisticii si a gestionarii birocratice a fondurilor. La fel cum, nu mai putin importante sunt supervizarea si suportul academic al profesorului  Alessio Fasano de la Universitatea din Baltimora si a prof.esoarei De Magistris de la Universitatea din Napoli si nu in ultimul rand munca tinerilor cercetatori care lucreaza in acest grup, numeros si puternic.

Dorinta ce ne pasioneaza este aceea de face o cercetare independenta si de inalta calitate stiintifica, care sa nu urmeze interesele caselor farmaceutice, si care sa fie finalizata cu metode de diagnosticare clinica si tratamente a copiilor nostri, fara teama de a putea dezvalui ca la baza Autismului poate fi o encefalopatie de natura inflamatorie, metabolica sau toxicologica.

Acest prim studiu al nostru adauga intr-adevar ceva nou si original la publicatiile recente asupra problematicii inflamatorii la Autism. Rezultatele acestor studii sugereaza ca, captazele, semnificativ in exces, in copiii cu Autism, pot fi cinsiderate ca “markers” de inflamtii sau oricum de alteratii a raspunsului imunitar. Captazele  deci, impreuna cu alti markers de inflamatii, deja evidentiati in cazul Autismului ( neopterine, isoprostani, permeabilitate intestinala, etc) intaresc ipoteza de o cauza organica inflamatorie si se contrapun ipotezei pe care inca multi o mai sustin, aceea a unei baze genetice a Autismului. In ce ne priveste, experienta noastra clinica, de ani de zile de-acum, ne demonstreaza ca tratarea inflamatiilor la copiii cu Autism, fie ea intestinala sau sistemica sau cerebrala, amelioreaza in marea majoritate a cauzelor chiar si aspectele cognitive si comportamentale a copiilor.
Noi filoane de cercetare, deja incepute de grupul nostru vizeaza urmatoarele cai : inflamatia intestinala si alteratiile microbiotice in cazul Autismului, intoxicatia ci metalele grele, activitatea GcMAF (n.td: este o proteina ce ajuta la reconstruirea sistemului.imunitar) asupra sistemului imunitar al copiilor autistici.

Cel mai mare obstacol este reprezentat, evident, de resursele economice pentru cercetare, intrucat nu avem in spate casele farmaceutice care sa ne piloteze studiile, ci doar suportul ARI care speram sa se reinoiasca, bunavointa catorva asociatii ca : Cancellautismo , carora le multumim calduros si catorva persoane private .
Multumim si celor de la Emergenzautismo , ca ne dau posibilitatea de a lansa acest apel pentru cei ce vor sa sustina acest Grup de Cercetatori, constituit din tineri ce isi ocupa cu pasiune timpul in aceste studii de cercetare


  Traducere de : Mihaela Fidiuc






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu