Ads 468x60px

joi, 28 noiembrie 2013

PRESUPUSELE BENEFICII ALE SUPLIMENTELOR ALIMENTARE


                                                                  










INSELATOARELE SI PRESUPUSELE BENEFICII ALE
SUPLIMENTELOR ALIMENTARE

(extras de la Conferinta AVA – Roma 20 Septembrie 2012 a dr. Valdo Vaccaro)

Articol preluat de pe site-ul http://www.valdovaccaro.blogspot.it/

Valdo Vaccaro este reprezentantul scolii de Igiena Naturala (Natural Hygiene) din Italia.

„Termenul Hygiene vine de la cuvantul grec Hygiea, care inseamna sanatate. Igienismul Natural este ramura biologiei care studiaza, cerceteaza si experimenteaza metodele si conditiile ideale pentru realizarea obiectivului : sanatatea. Aceasta stiinta afirma ca sanatatea si boala nu sunt rezultate intamplatoare si bizare, situatii misterioase sau care tin de noroc ci rezultate logice cu explicatii rationale. Ea ne invata ca o buna sanatate se mentine sau se recupereaza atunci cand furnizam organismului nostru necesitatile fizice si psihice de care are nevoie.  Igienismul modern a luat nastere in USA la inceputul sec al XIX lea si a fost initiat de un grup de medici dizidenti ce au creat o scoala medicala alternativa care s-a afirmat pe parcursul timpului, dand nastere la un filon medical, unei miscari inovatoare si a unei serii de importante clinici igienistice ce se bucura de un mare succes in prezent, atat in USA cat si in Europa”                                         

DOAR  ALIMENTUL BUN, VIU SI NATURAL FACE UN SANGE BUN

Vitaminele sintetice si suplimentele minerale sunt medicamente, facute de aceiasi producatori de medicamente si functioneaza in corp ca si medicamentele. Sangele nu da sange, laptele nu da lapte, proteina nu da proteina, muschii nu dau muschi, sperma nu da sperma, vitamina nu da vitamina, mineralele nu dau minerale. Totul este transformat si supus unui proces complex de elaborare si transformare. Putem accepta in schimb ca un bun aliment vital sa faca un sange bun asa cum spune si un antic proverb. Va face un sange bun cu conditia sa fie consumat intr-un mediu adecvat, in cantitate justa, in mod corect ca timp si combinatii. 

PROPORTIILE JUSTE

Stim ca alimentul ingerat, pentru a se transforma in tesuturi si secretii glandulare, trebuie sa contina cantitati adecvate si proportii juste a tuturor elementelor necesare pentru formarea acestor tesuturi si acestor secretii. Fara proportii nu se obtine nimic. Este ca si cum s-ar dori sa se faca un zid fara ciment, fara apa sau fara piatra. 

ASEMANAREA CHIMICA NU INSEAMNA SI ASEMANARE BIOLOGICA

Eroarea pe care o faceau primii nutritionisti in secolele trecute era aceea de a crede ca asemanarea chimica a mineralelor organice si anorganice insemna si o asemanare biologica si nutritiva a moleculelor pe care le contineau si ca urmare credeau ca atat mineralele apelor dure marine cat si acelea din depozitele saline cat si acelea din sol ar fi bune pentru alimentatie. Sa nu uitam ca in trecut se prelevau suplimente minerale si din cuie, multi medici pretinzand ca trateaza bolnavii de anemie dandu-le sa bea sticle intregi cu apa feruginoasa cu efecte si mai dezastruoase. Din pacate insa lucrurile nu stau asa

CORPUL NOSTRU ACCEPTA DOAR MINERALE COLOIDALE SI VITAMINE ENZIMIZATE NATURAL

Suntem adaptati sa mancam sare, da, dar nu sarea marina care doar ne otraveste. Trebuie sa mancam doar saruri coloidale, acele saruri transformate pe parcursul procesului sintetico- clorofilian si deci usor de utilizat de microscopicele noastre filtre renale. Suntem adaptati sa mancam minerale ce se gasesc in plante, crude sau fierte, crude si nu sintetizate, cum sunt cele ce se gasesc in telina, in patrunjel, in morcovi, in ridichi, in varza, in creson (hrenita), in salata, in cicoare, etc.

MINERALELE ANORGANICE SI INSELATORIILE HOMEOPATICE

Dementiala idee de a administra minerale anorganice ca aliment sau ca remediu terapeutic provine din Germania, cu o suta de ani in urma, de la un descreierat cercetator pe nume Hensel.  Plecand de la primele sale experimente, primii care au„imbratisat” ideea au fost obisnuitii smecheri de cartier, homeopatii, in eterna cautare a unor remedii magice in minidoze.  Se repezira cu ochii inchisi in a prepara o sumedenie de compusi minerali numite „ saruri celulare” si le propuse publicului, in sute de sticlute colorate, cu scopul de a rezolva toate variantele de carente. Un business exceptional si remunerativ care a invadat lumea.      

SIRETENIA AMBULANTULUI  JOHN ROCKEFELLER

Au fost timpuri cand ambulantul de zdrente J. Rockefeller vindea in America cu mare succes si la preturi exorbitante picaturi de petrol brut ignorantilor si neajutoratilor tarani americani, spunand ca este o potiune magica, o panaceea impotriva tuturor bolilor.  Evident ca era vorba de o grosolana inselatorie dar tocmai in acest mod s-a nascut norocul farmaceuticii moderne, norocul lui „Standard Oil” si amploarea pe care a luat-o infama firma Farben (finantatoarea lui Hitler si punctul de plecare a firmei Bayer, ca si a chimiei germane in ansamblu)

EXPERIMENTELE LUI ABERHALDEN

In contrast, pe la inceputul secolului trecut, un scrupulos si onest cercetator german, pe nume Aberhalden conduse o serie de experimente privind atat actiunea cat si efectele concrete ale administrarii fierului in toate formele sale. Evident ca experimenta pe animale, alimentandu-le cu diete suplimentate cu fier. Cand li s-a administrat fier anorganic organismul nu a fost capabil sa produca hemoglobina la fel cu animalele care au fost alimentate in mod normal si natural cu iarba si cereale integrale.  

LEGEA MINIMULUI A LUI GUSTAV VAN LIEBIG

Aceasta lege aduce un concept bazilar care este urmatorul : „ Dezvoltarea fiintelor vii este reglata si conditionata de furnizarea unui aliment prezent  in masura minima”. Daca in corp exista o situatie din cauza careia exista foarte putin mangan care se uneste cu un miligram de fier, poti sa inghiti chiar si o suta de grame de fier fara sa rezolvi problema ta de carenta a fierului, in schimb vei muri otravit de acesta.

AGRICULTORII FOLOSESC CLORURILE CA INSECTICIDE

Herbert Shelton (tatal scolii Natural Hygiene) a dedicat capitole intregi pentru a demonstra cum toate suplimentele sunt iritante si inamice al sistemului gastro-intestinal, cauzand aciditate si retentie hidrica. Atat de iritante incat agricultorii folosesc clorura de sodiu si de magneziu ca sare insecticida. Pana si vechii egipteni cunosteau efectul otravitor al mineralelor anorganice astfel ca le foloseau pentru imbalsamarea mortilor, evitand sub orice forma sa le foloseasca in alimentatie.

EXPERIMENTELE PFIZER DIN 2003-2008

Sa ne intoarcem insa in zilele noastre. Pe 10.12.2008 aparu in Financial Times un excelent articol semnat de Clive Cookson despre 2 mari experimente facute in 2008 in USA. Experimente asemanatoare in totalitate celor de la Cambridge din 2000, care si ele, ironia sortii, fura finantate de catre Pfizer si de marile industrii farmaceutice.  

PROMISIUNILE  CU MAREA SI SAREA DIN ANII ’90

Experimente facute cu scopul de a convinge marea piata americana, unde 12% din populatie traieste din alimente si bauturi arhipline de aceste substante mineral-vitaminice care sunt cu mult mai rele decat conservantii.
Experimente cu scopul de a confirma indicatiile minciunoase a lui Linus Pauling din anii ’90, care promiteau marea cu sarea nu numai bolnavilor de cancer si de alte boli grave dar chiar si persoanelor sanatoase care nu aveau timp sau chef de a-si prepara un suc proaspat de portocale.  Cu alte cuvinte, experimente facute pentru a demonstra, cu o mai mare siguranta stiintifica, ca crudismul nu este folositor si ca pastilele sintetice valoreaza mult mai mult. Experimente care in acest caz fura mult mai concentrate fata de cele de la Cambridge, si care lua in considerare 40.000 de persoane pe timp de 5 ani.(2003-2008)

In primul experiment se lua doua mari grupuri de cetateni, iar in al doilea doar medici voluntari, urmariti pe timpul a 5 ani.

In primul experiment, 35.000 de subiecti de varsta medie fura divizati in 2 grupe. Grupul A (lua doze zilnice de vit C si vit. E, plus seleniu inorganic ca sare minerala) si grupul B ( lua pilule placebo, continand miez de paine)

In experimentul 2 se lua 15.000 de subiecti, medici voluntari, divizati in 2 grupuri. Grupului A i se dadu vitaminele C si E plus seleniu (exact ca in experimentul 1) si grupului B la fel, pilulele placebo.

GRUPURILE  CARE AU LUAT SUPLIMENTELE AU REZULTAT CA FIIND MAI SLABITE SI DEPOTENTATE


In final cele doua experimente dovedira in mod inconfutabil ca mineralele anorganice din suplimente, antioxidantii farmaceutici, vitaminele sintetice, hormonii sintetici, care stau la baza tuturor indicatiilor medicale si dietologice criminale (vezi Atkins, Zona, Grupurile de sange, Montignac, Lemme, Dukan, Dieta Mediteraneeana,si cate altele) nu numai ca nu tin de ecran protector preventiv impotriva infarctului, a cancerului sau a altor boli dar comporta de-a dreptul o inrautatire consistenta si progresiva a diverselor situatii patologice, dat fiind ca grupurile placebo din ambele experimente au iesit in conditii mult mai bune fata de grupurile ce au luat suplimentele sintetice. 

REZULTATE CATASTROFICE, RUGAMINTI SI TACERI

Rezultate derizorii, incomode si stinghere. O adevarata catastrofa. Exact contrariul a ceea ce voia Big Pharma. Se pare ca diavolul si-a bagat coada! Imaginati-va rugamintile din birourile de conducere de la Pfizer ! Clar ca singura solutie posibila pentru a evita umilinta era aceea de a ingropa totul sub tacere. Mai ales fata de marele public si de piata. 


NIMIC PE LUME NU POATE INLOCUI FRUCTA SI LEGUMA CRUDA

Profesorul Peter Gaun, de la Universitatea din Illinois- Chicago, invita medicii americani sa nu mai prescrie vitamina C, E , seleniu si alte minerale anorganice. Dr. Jody Moffat, health specialist la Cancer Research Institute din Londra, mentiona ca suplimentele nu pot in nici un caz sa substituie o dieta sanatoasa crudista. „A urma o dieta cu un inalt continut de fructe si legume este modul cel mai bun si singurul pentru a obtine vitaminele si mineralele care ne sunt necesare”   

EXPERIMENTELE MAYO, O ALTA LOVITURA PENTRU MEDICINA ORTOMOLECULARA

Ca sa nu mai spunem despre experimentele conduse in 3 faze succesive de catre Mayo Clinic Rochester, cea mai inalta autoritate americana in analiza comparata, care au insemnat o noua lovitura data castelului de carti false numit Medicina Ortomoleculara si a creatorului ei, Linus Pauling.     

Mayo demonstra ca toate dovezile aduse de Pauling referitor la utilitatea suplimentelor alimentare au fost obtinute intr-un mod incorect si fortat.    Nu este frumos sa contestam premiul Nobel unei persoane decedate, dar in acest caz a fost un joc cu adevarat murdar. 

CINE IA SUPLIMENTE ARE UN TERIBIL MIROS DE SUBSTANTA CHIMICA

Cea mai buna dovada este aceea de a experimenta in prima persoana, fara prea multe vorbe inutile. Se ia doua persoane sanatoase ce traiesc impreuna, si mai bine din aceeasi familie, si lasandu-le aceeasi alimentatie, uneia i se da suplimente cu minerale si vitamine.  Putoarea oribila de cloruri, de magneziu, de minerale, nu va intarzaia sa apara, astfel incat nu vei putea sa respiri cand vei sta alaturi de ea.  
NICIODATA SA NU TE ATINGI DE IMBUTELIATORII CE GUVERNEAZA LUMEA

As dori sa citez marturia unui prieten de-al meu care se ocupa cu instalatiile hidrice pentru hoteluri internationale si comunitate. Dorea sa porneasca in Italia productia de instalatii pentru apa distilata alimentara. Sfarsi in tribunal. Se ciocnise cu clubul apelor minerale, incarcate cu „bunele minerale anorganice”. Acelasi „bun mineral” care se afla (ca sa vezi) in apa de la Coca- Cola !

UN EXCELENT ARTICOL CARE DIN PACATE NU-L GASESTI IN ITALIA


La paginile 111-112 a cartii „Quit for Good”, un best-seller al dr. Ralph Cinque, titular la Clinica Igienistica Health Retreat din Buda-Texas, se vorbeste despre suplimentele alimentare. Cinque este unul dintre putinii medici care a fost „scolit” direct de catre Herbert Shelton ( impreuna cu celebrii Frank Sabatino, Alec Burton, D.J.Scott), persoana deosebita pe care am avut placerea sa o cunosc personal la Baltimore acum 15 ani.   

IRITATII, ACIDITATE, OSTEOPOROZA, RETENTIE HIDRICA SI CALCULI, DATORITA VITAMINEI C SINTETICE

Vei gasi scris urmatoarele : „Putem lua doze mari de vitamina C sintetica pentru a creste rezistenta noastra  sau cu scopul de a mari gradul de imunitate dar, facand aceasta, ignoram faptul ca aceste pastile deregleaza pH-ul sangelui, irita stomacul, determina cresterea acidului oxalic si a acidului uric, incurajand formarea calculilor renali, crescand cantitatea de fier inutil, sustrage corpului pretiosul calciu organic din oase si au inca alte efecte indezirabile.”

MEDICINA AJUNGE TOTDEAUNA SA ALEAGA CE-I MAI RAU

Daca toate aceste efecte nu inseamna otravire cu suplimente sintetice, atunci spune-mi tu cum se numeste.
Prietenul meu Cinque, in bunatatea sa, nu a mai citat retentia hidrica, miasmele chimice ce le emana persoanele ce iau suplimente, cat si alte consecinte grave ce risca dializa. Cat despre medici, ei sunt „prinsi” si nu pot sa se elibereze de acest al nu stiu catelea blestem.                    
Medicina moderna este bazata pe ideologia non-natural si a suplimentarii. Insulina pentru diabetici, litri de apa pentru cei sanatosi, cafeaua una dupa alta, tigarile, chipsuri, dulciuri la cei pofticiosi, nu sunt toate acestea suplimente ? 

NIMIC IN LUME NU FACE BINE DACA NU ESTE INSOTIT DE MICROALIMENTE SI APA BIOLOGICA

Este necesar sa ne reintoarcem la principiile si legile naturii. Nimic nu va face bine daca nu este acompaniat de apa sa biologica, de vitaminele sale, de mineralele sale, de enzimele sale, de hormonii sai si de zaharurile sale.

Cand recomandam alimente vii si vitale, alimente compatibile si digeribile, intelegeam prin aceasta mai ales substante care sa nu altereze pH-ul sangelui si care nu creeaza fenomene de incetinire metabolica. Ce sunt vitaminele sintetice si suplimentele daca nu saruri si substante ce provoaca retentie ?

Ce sunt vitaminele sintetice si suplimentele daca nu substante acidificante si patologice? Legea lui Liebig e valabila pentru tot, chiar si pentru apa. Poti sa dai copiilor in crestre orice canitate de substante dar daca lipseste apa, nu vor creste deloc.

NU EXISTA PILULE VITALE PE SCARA SIMONETON

Daca analizam pilulele, unde se regasesc ele pe scara Simoneton ? (n. td : ing. francez expert in electromagnetism) unde sunt undele lor vibrationale daca nu departe de 6500 Angstrom (ce reprezinta media pentru sanatate) . Le gasim in josul scarii, pe la 300-3000 Angstrom a griului- negru la fel cu razele X, in dramatic contrast cu razele infrarosii si cele 10.000 Angstrom a fructelor vii, 7.000 A. pentru legume si verdeturi crude, 6500 A pentru cartofi si cereale fierte (niciodata la microunde)    

VITAMINA C SINTETICA NU VINDECA SCORBUTUL

Mania vitaminizarii este in mod abil alimentata de industria farmaceutica ! Vitaminele sintetice excita si omoara nervii din tesuturile celulare fara a le da un beneficiu real si de durata, dat fiind ca lipseste actiunea sinergica si colaboratoare cu alte substante. Cazul vitaminei C este notoriu. Vreti o dovada ? Vitamina C sintetica nu vindeca scorbutul, in schimb cu ajutorul citricelor si alte fructe cu multa apa aceasta boala este vindecata.

JOCUL IN ECHIPA A UNEI COALITII ANTISANATATE

OMS, Colegii de medici, carti de medicina, universitati si ministere continua sa sfatuiasca suplimentarea cu vitamine sintetice si minerale a alimentelor si bauturilor. Un joc nedemn si de echipa in dauna umanitatii. In USA si Canada, painea obisnuita este un amestec chimic continand substante farmaceutice de sinteza, niacina, riboflavina, mononitratul de tiamina.

PRELEVAREA ENZIMELOR INSEAMNA INGROSAREA PANCREASULUI

Vitaminele in exces se comporta ca anti-vitamine fata de alte vitamine, naturale sau sintetice. Acelasi lucru e valabil si pentru minerale care trebuie luate din alimentele crude consumate in fiecare zi si nu prin capsule gelatinoase produse de industria farmaceutica. Daca ne alimentam cu material sintetic, inseamna sa ne alimentam fara enzime, cu rezultatul ingrosarii pancreasului, tiroidei si splinei.

ULTIMELE TESTE DIN MINNESOTA CONFIRMA CLAR


Cercetatorii Universitatii din Minnesota au examinat datele a 38000 de femei in varsta de 60 de ani, supuse unui test de 20 de ani , inceput in 1986, cu suplimente administrate in 1986,in 1997 si in 2004, evidentiind o crestere a riscului mediu de deces de 2,4 % fata de grupul placebo.  Autorul studiului, dr. Jaakko Murusu, epidemiolog, a concluzionat sfatuind femeile americane de a nu mai folosi suplimentele si de a se indrepta mai degraba spre o alimentatie sanatoasa si vitala.

 (http://news.yahoo.com/(vitamins-may-increase-women-risk-dying-research-finds-212402256.html)

EXISTA PERSOANE CARE NU CRED DACA NU „ATING”

Am incercat cu multi ani in urma, timp de o zi, „emotia” unei alimentatii sintetice. Sucuri, toate facute din prafuri, iti taie orice pofta de a mai manca si altceva. Mi-au dat gratis in promotie, la o sarbatoare la Milano, un bidon intreg : mi-a fost o sete teribila, m-a durut gatul si am avut si alte inconveniente. De pe atunci mi-am promis sa nu mai am de-a face cu suplimentele sintetice.

   
            Traducere de
                     Mihaela Fidiuc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu