Ads 468x60px

duminică, 3 noiembrie 2013

NIKOLA TESLA





                                 
nikola tesla
     NIKOLA TESLA  


 Articol aparut pe site-ul  


Cand citesc despre persoane foarte inteligente, demne si cu un inalt simt moral si etic, aproape totdeauna aflu ca au fost ostracizate, izolate, denigrate si nedreptatite. In acel moment ma simt indurerat, imi displace foarte mult modul in care au fost tratate de catre comunitatea din care faceau parte, in special de catre cei ce apartineau claselor care ar fi fost in masura sa determine schimbari in societate, persoane din sfera politica si economica.  Din fericire nu mi-e dificil sa scap de tristete : destul doar sa imi amintesc cat de mari au fost si sa-mi concentrez atentia asupra a ceea ce au fost capabili sa faca ceea imi demonstreaza ca omul are capacitati divine in pofida faptului ca adesea il vedem contradictoriu dedicat in a comite incredibile cruzimi impotriva semenilor sai sau altor fiinte .

Exista persoane pe care as fi vrut sa le intalnesc, as fi fost mandru sa fiu prietenul lor, si cred ca asa s-ar simti orice persoana constienta de natura divina a omului si care se bucura cand vad manifestarea calitatilor si caracteristicilor divine la om.  

Periodic mari genii apar pe scena lumii cu inovatii care ar transforma intr-o placere viata pe aceasta planeta, in timp ce alti oameni meschini fac totul pentru a face viata un infern pe aceasta planeta.  

Ceea ce se intampla in prezent este pentru ca noi nu am meritat darurile pe care acele persoane ni le-au facut. Si aceasta s-a intamplat si se intampla pentru ca noi nu i-am aparat; putem sa ne justificam, admitand ca ar servi la ceva, cu faptul ca nu eram constienti. Ar fi trebuit sa-i aparam nu pentru ca erau slabi, ci pentru ca nu erau atat de meschini incat sa se coboare atat de jos precum oponentii lor care au recurs la orice mijloc legal sau ilegal pentru a-i inlatura de pe scena.

Acum ca devenim tot mai constienti, sa le dam justa recunoastere de binefacatori ai Umanitatii.

Daca l-am fi ascultat pe Antoine Bechamp in locul lui Pasteur, nu ar mai fi existat multinationalele farmaceutice, deoarece nu ar fi fost nici o „Teorie a germenilor”, teorie care sta la baza medicinei alopatice, si lumea nu ar mai fi fost invadata de miliarde de tone de scarboase amestecuri otravitoare numite medicamente si produse chimice, una din cele mai mari surse de poluare a planetei. Si cate altele.

Daca l-am fi ascultat pe Arnold Ehret nu ar mai fi fost foamete in lume, nu ar mai fi existat crescatorii intensive de animale, si nu ar mai fi fost nici o epidiemie a „vacii nebune”,  a „gripei aviare”, nici poluarea cu biogaz, nu ar mai fi fost culturile de soia transgenteica in Sud America pe campurile create prin taierea padurilor pluviale si exterminarea populatiei Indios. Si chiar cancerul ar fi fost probabil necunoscut. Si cate altele.  

Daca l-am fi ascultat pe Tesla, azi nu ar fi trebuit sa ne confruntam cu cel mare dezastru ecologic din toate timpurile, poluarea din Golful Mexic de catre BP (British Petroleum), pentru ca nu ar fi existat nici o BP si petrolul ar fi fost doar o curiozitate, iar copiilor le-am fi spus: „Stiti ca pe la sfarsitul anilor 1800 oamenii au incercat sa construiasca o masina cu un motor ce functiona cu benzina, o substanta rafinata din petrol ? Puteti vedea una in muzeu !”  Si cate altele...

Multe sunt persoanele care ne-au aratat drumul catre o evolutie liniara, constienta si pacifica; nu ar fi fost toate aceste razboaie angoasante, nu ar fi fost teroristi, nu ar fi fost atatea lucruri care nu ne plac si cu care trebuie sa ne confruntam zilnic.
Putem oricum sa plecam din nou cu dreptul, cu cat vor fi mai multe persoane care isi indreapta gandul in aceasta directie, cu atat mai repede se va intampla.

Nu gandi ca la sfarsitul lui 2012  Umanitatea va fi lansata automat intr-o dimensiune cu constiinta divina. Nimic nu ne este daruit, obtinem doar rezultatul actiunilor noastre. Vor fi atatia 2012 cati oameni vor fi. Pentru unul va fi un an frumos 2012, pentru altul ceva mai putin,  pentru altii teribil. Dar a fost la fel si pentru fiecare an care a trecut.
Primul pas este sa devenim constienti si sa ne orientam gandurile spre lucrurile juste pe care Omul le are de facut, nu sa ne lasam cuprinsi de ura si violenta impotriva celor care vor sa ne transforme in zombi.

Stirile rele pe care le auzi, vezi, sau citesti in media, nu servesc decat la a te determina sa traiesti cu frica. Ca sa eviti aceasta, ajunge sa te gandesti in schimb la stirile bune care vin de la acesti oameni despre care vorbim acum.

In mod particular in acest articol vreau sa il amintesc pe Nikola Tesla:

„ O singura raza, provenind de la o stea foarte indepartata, cazuta, in timpuri de mult trecute, pe ochiul unui tiran, poate sa fi schimbat cursul vietii, poate sa fi schimbat cursul istoriei natiunilor, poate sa fi transformat suprafata globului terestru.... Iata cat de intrigante, de neintelese si complicate sunt procesele din Natura” 
  Nikola Tesla

Pe 10 Iulie1856 la Smiljan, se nastea Nikola Tesla, fizician, om de stiinta, inventator sau pur si simplu cel care a fost definit de multi ca fiind „omul care a inventat secolul douazeci”

Tesla, adesea omis de manualele scolare, si putin cunoscut de catre cei mai multi, incepe sa iasa incet, incet, din umbra, datorita multimii de admiratori pasionati din toata lumea, care organizeaza conferinte, publica carti si documenteaza si gestioneaza site-uri prin care Tesla este celebrat asa cum merita. (cauta pe youtube filmul „Secretul lui Nikola Tesla” de Orson Wells, vezi filmul si citeste cartea lui Kristo Papic „Tesla Fulger de Geniu”, cauta pe net Massimo Teodorani, astrofizicianul care investigheaza despre inventiile lui Tesla)

Tesla, nu era un om de stiinta sau un inventator obisnuit, ca atatia altii;  viata sa iesita din comun si experimentele sale excentrice au fost strans legate : Geniu si nebunie. Aceasta se putea intui inca de la nastere, cand in acel moment era in curs o puternica furtuna cu tunete si fulgere si moasa spuse : „Va fi fiul furtunilor” dar mama sa spuse „ Nu, va fi fiul luminii !” Si niciodata nu a existat o profetie mai exacta.

Tesla este intradevar, tatal curentului alternativ, a neonului, a radioului, a televiziunii, a radarelor, a razelor X, si a multor alte inventii si experimente care poate ca nu au fost duse toate pana la sfarsit dar au fost in fantezia sa fervida. A fost constrans toata viata sa lupte impotriva celor care voiau sa-i minimalizeze inventiile, ca Edison de exemplu, care voia sa-i descrediteze curentul alternativ, ca Marconi care ii furase ideea cu radioul. Tesla muri singur, abandonat de investitorii sai si acuzat ca devenise prea nebun ca sa mai poata fi om de stiinta.

Se spune ca multe din notitele sale au disparut in mod misterios din camera sa inainte ca nepotul sau Sava Kosanovic sa ajunga acolo. Altele fura sustrase familiei pentru cercetari „top secret” ale armatei americane, declarate apoi pierdute.

Dar geniul sau era oare in totalitate rezultatul studiului si cercetarilor?   Stim ca inca de cand era mic, Tesla era obisnuit sa vada lumini asemanatoare fulgerelor, si in aceste lumini apareau imagini, fiindu-i greu sa faca distinctie intre fantezie si realitate.Cu timpul, asa cum mentioneaza in autobiografia sa, aceste imagini devenira adevarate viziuni, cu ajutorul carora el putea sa monteze si sa demonteze inventiile si sa le vada cum functioneaza inainte chiar de a le construi.

Dar nu numai aceste incredibile caracteristici il faceau pe Nikola Tesla un om cu mult mai avansat decat timpurile in care traia. Asa cum spuse cu ocazia discurs, el credea intr-un viitor de pace, o lume libera, cu energie disponibila pentru toata lumea si pe scara larga.

„Daca extragem energia din petrol, suntem legati la o rezerva care in curand se va termina. Acesta este un mod barbar si poluant, care trebuie sa fie oprit in interesul generatiilor viitoare.(....) Concluzia inevitabila este ca energia hidraulica este pana in prezent cea mai buna resursa pe care o avem la dispozitie. Umanitatea ar trebui sa investeasca eforturile si sperantele sale in aceasta sursa. Datorita dezvoltarii sale complete, si cu ajutorul un sistem perfect de transmitere fara fire a energiei la orice distanta, omenirea va putea sa rezolve toate problemele existentei fizice si materiale. Distanta, care este principalul inamic al progresului uman, va fi complet anulata in ganduri, in vorbe si in actiuni. Umanitatea va fi unita, razboiul va deveni imposibil si pacea va domni suverana”  

In mod evident acest mod nu era de conceput pentru contemporanii sai, si chiar si acum ne pare la ani lumina distanta. Si totusi Tesla credea, si multi ca si el cred acum si stiu ca este posibil.  Adevarul mai devreme sau mai tarziu, se ridica totdeauna la suprafata, fortele universului, acea energie infinita si gratuita pe care o descoperise si pe care o studia in ultimii ani de viata, si pentru care a fost ridiculizat si abandonat de toti, este reala, da viata cosmosului si universului si continua sa se transmita libera oriunde, fie ca o simtim sau nu. Fie ca noi credem sau nu.  

"Mi-au spus ca sunt nebun in 1896 cand am anuntat descoperirea razelor cosmice. In mod repetat si-au batut joc de mine, apoi dupa ani au vazut ca aveam dreptate. Acum banui ca istoria se va repeta cand voi afirma ca am descoperit o sursa de energie necunoscuta pana acum, o energie fara limite care poate fi folosita”

Nikola Tesla, “Omul care inventa secolul XX ”.
(si sa speram ca si o parte din XXI)


                    Traducere de
                        Mihaela Fidiuc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu