Ads 468x60px

vineri, 23 august 2013

Uleiul de lavanda si migrenele



                                                                           
migraine














Aruncati medicamentele toxice si folositi
uleiul esential de lavanda pentru dureri de cap si migrene

de Paul Fassa, articol preluat de pe

http://www.naturalnews.com/041730_lavender_essential_oil_migraine_headaches_natural_remedies.html


Despre autor :

Paul Fassa s-a dedicat atat activitatii de avertizare a oamenilor privind actuala situatie de coruptie in domeniul alimentatiei si medicinei cat si indrumarea persoanelor pentru o sanatate mai buna si pentru dreptul de a alege fara restrictii modalitatea de tratament. Puteti vizita blogul sau :

http://healthmaven.blogspot.com

 Migrena este o boala specifica natiunii americane. Aproximativ 37 milioane de americani sufera de migrene -dureri de cap. Se estimeaza ca sunt circa 2-3 milioane de persoane ce sufera de migrene cronice si cam 5 milioane de persoane au cel putin un atac de migrena pe luna. Si mai rau, 11 milioane de americani au un grav handicap fiind afectati intr-o forma moderata sau severa de migrene.  91% nu pot munci sau nu isi pot desfasura activitatea pe timpul atacului, in timp ce 24% apeleaza la serviciul de urgenta din cauza durerilor severe.

Migrena este o durere de cap intensa si repetata insotita de unul sau mai multe simptome ca : greata (73%), sensibilitate la zgomote (76%), voma (29%), schimbarea perceptiei vizuale (44%), dureri de cap cu pulsatii (85%), durere pe o parte a capului (59%), sensibilitate la lumina (80%)
Unele dintre persoanele ce sufera de migrene au simptome prevestitoare cam cu 30 de minute inainte de a suferi un atac numit „aura” (36%).   O „aura” este descrisa ca fiind o stranie senzatie in diverse parti ale corpului si/sau insotita de tulburari de perceptie.

Experiente clinice cu ulei esential de lavanda in cazul migrenelor

In 2012, pentru prima oara, o experienta clinica de tip placebo a confirmat ca uleiul esential de lavanda folosit de aromaterapie este eficient in inlaturarea durerilor de cap (migrenelor). Studiul a fost condus de Department of Neurology, School of Medicine, Mashad University of Medical Sciences, Mashad, Iran.
Studiul a vizat 47 de participanti diagnosticati cu migrene, ce au fost impartiti in mod arbitrar in 2 grupuri. Un grup de pacienti a fost instruit sa „aplice 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda pe buza superioara si sa inhaleze vaporii timp de 15 minute apoi sa consemneze timp de 2 ore severitatea durerilor."  Pacientii celui de al 2-lea grup, de control, a urmat acelasi protocol dar, in loc de lavanda, si-au frecat buza cu picaturi de ceara lichida. Nici o alta interventie nu le-a fost permisa.     
 Grupul ce a folosit lavanda nu numai ca a raportat o imbunatatire cu 74% a simptomelor severe, dar a raportat si mai putine cazuri de migrene decat grupul placebo. Cu alte cuvinte, lavanda a ajutat 3/4 din pacienti . Cercetatorii au concluzionat ca inhalarea vaporilor uleiului esential de lavanda este un tratament sigur si eficient in cazul migrenelor, durerilor de cap.  Acesta a fost un mic experiment dar se cere sa fie facute si alte studii mai complexe.    

In alte studii stiintifice s-a demonstrat ca uleiul esential de lavanda are si proprietati analgezice, de calmare a nervilor, sedative in cazul proastei dispozitii sau anxietatii, de calmare a convulsiilor si proprietati antihipertensive (dilatarea vaselor sangvine) . Este de asemenea un excelent antimicrobial, antifungicid, antiseptic si antiinflamator. Multi doctori ce practica aromaterapia recomanda in mod obisnuit uleiul esential de lavanda in cazul insomniilor si pentru calmarea sistemului nervos cat si pentru eliminarea durerilor de cap

Sa comparam efectele ucigatoare ale medicamentelor cu cele ale uleiului de lavanda 

Tylenol (in doze mari) ajuta persoanele ce sufera de migrene in 50% din cazuri. Ibuprofen functioneaza in 75%  de cazuri. Numarul unu in prescrierea medicamentelor (in aceste cazuri) este Imitrex, care are o rata de 59% in inlturarea durerilor.  In cazurile severe de migrene, cand pacientii ajung la urgente si medicii le injecteaza medicamente puternice, rata eficientei medicamentelor ajunge la 70%. – Amintiti-va ca in cazul discutat mai sus despre uleiul de lavanda, acesta are o eficienta de 74%.

Si acum iata o scurta lista a efectelor secundare ale medicamentelor ucigase

Tylenol (acetaminophen) poate cauza leziuni hepatice si insuficienta hepatica cand se iau doze mari sau doze pe perioade indelungate (in cazurile cronice). Sunt aproximativ 80.000 de cazuri de supradoza cu acetaminophen consemnate anual.

Ibuprofen -  poate cauza iritatii, tiuit in urechi, dureri de cap, ameteli, somnolenta, dureri abdominale, greata si poate cauza ulceratii stomacale sau intestinale.
Imitrex – poate provoca anxietate, dureri in piept, probleme de respiratie, dureri de stomac sau intestine, cateodata varsaturi cu sange, orbire.

Uleiul esential de lavanda folosit in aromaterapie este in general fara efecte secundare (considerat astfel si de FDA). Atentionare : fiti atenti ca produsul ce il cumparati sa fie cu adevarat ulei esential si nu doar un produs cu aroma de lavanda.

Sursa acestui articol include urmatoarele :
http://www.drugs.com
http://nutritionfacts.org
http://migraine.com
http://www.ncbi.nlm.nih.gov
http://www.medicinenet.com
http://www.medicinenet.com
http://www.sustainablebabysteps.com
http://www.joys-of-lavender.com
http://www.essentialoiltherapies.com
http://www.dermascope.com
http://www.livestrong.com


        Traducere de
               Mihaela Fidiuc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu