Ads 468x60px

joi, 27 iunie 2013

Cum m-am vindecat de fibromialgie si MSC



        

Indigenous rainforest foods 













Articol preluat de pe site-ul  www.disinformazione.it

          Cum m-am vindecat de fibromialgie si MSC
                      ( Sindromul Sensibilitatii Chimice Multiple) 
                            Marturie relatata de Gabriella Fasone


  Povestea mea, ca sa nu spun cosmarul meu, a inceput circa 5 ani in urma cand mi s-a inlaturat o plomba cu amalgam (contine mercur si alte metale grele). Neatentul si ignorantul medic stomatolog, fara nici o protectie atat pentru el cat si pentru mine, in timpul operatiei de inlaturare, stangace si incorecta, m-a facut sa inghit un fragment de amalgam. Din acea zi incepura sa se manifeste simptomele clasice a intoxicatiei acute cu mercur. Pentru mai mult de o luna si jumatate am stat la pat, rasucindu-ma continuu datorita durerii puternice ce o aveam in zona toracica antero-posterioara, nereusind aproape sa respir, gandindu-ma chiar ca “mi-a sosit ora” ....
La acea vreme nu stiam nimic despre reala periculozitate a mercurului, si in special despre cel aflat in obturatiile dentare.  Mercurul este unul din metalele grele cele mai periculoase pentru sanatatea umana.
Dupa ce am fost intoarsa pe toate partile, ca pe un ciorap, de mai multi medici, dupa ce am facut 3 rezonante magnetice care nu au evidentiat nimic anormal, dupa o serie de radiografii, careva  a inceput sa “observe” protruzii vertebrale si dupa ce am fost supusa la intreaga terapie farmacologica obisnuita pentru a inlatura durerea atroce si inflamatia, incepui sa sufar de asa zisa fibromialgie si oboseala cronica.   De multa vreme sufeream si de variate intolerante alimentare care , cu acea ocazie insa, se agravara , in mod special la fructe si la toate produsele ce contin nichel si grasimi vegetale hidrogenate.  Alimentatia mea, pana la acel moment era asemanatoare cu  marea majoritate a persoanelor, adica bazata pe proteine animale  : prosciutto si branzeturi, fara fructe si doar putine verdeturi crude.  A fost nevoie sa sufar foarte tare pentru a intelege ca in acest mod nu puteam continua sa merg : plangeam in fiecare zi si marturisesc ca speram chiar sa mor.   
Intr-o zi, datorita unui test pentru intolerante alimentare, imi dadui seama ca organismul meu era in totala repulsie pentru orice substanta chimica si sintetica.
Am decis atunci sa pun in practica pretioasele sfaturi ale doctoritei homeopate la care ma adresasem in acea vreme , si incepui sa am ameliorari nete, cu o pierdere de greutate consistenta si reducerea puternicelor spasme musculare in tot corpul, tipice fibromialgiei.  Timid, am inceput sa mananc fructe si legume biologice.

Dar, marea schimbare a venit intr-o zi, cand destinul m-a facut sa gasesc extraordinara carte “ Medicina naturala la indemana tuturor” a marelui Manuel Lezaeta Acharan. Urmand sfaturile igienistului cilian, incepui sa practic in fiecare zi frectionarile pielii cu apa rece si curatirea sangelui prin saune. De ani de zile sufeream de o eczema, cate-odata usoara cate-odata mai virulenta, dar din momentul in care am inceput sa ma dezintoxic (cu frectionari si sauna) , dermatita se transforma intr-o plaga purulenta enorma, pana imi acoperi toata partea interioara a mainii drepte. In acel moment ar fi trebuit, dupa spusele dermatologului, sa recurg la terapia cu medicamente puternice, cu puternice efecte colaterale.  Doctorita insasi nu stia ce diagnostic sa-mi puna, si deci nici cum sa ma trateze. Intr-un prim moment, ipotiza ca ar fi vorba de leishmanioza ( n.td. : boala parazitara detreminata de specii de protozoare flagelate), dar in urma biopsiei se orice dubiu fu inlaturat : psoriazis pustulos grav.  Dupa ce am incercat cu un medicament pe baza de cortizon, foarte puternic, care avu ca efect colateral foarte grav , aparitia unei dermatite purulente pe alte zone ale corpului, am decis sa pun capat tratamentului alopatic ( cu medicamente) si sa ma indrept catre naturoigienism, propus de scoala lui Luigi Costacurta, asa incat cumparai cartea “Noua dieta”, si incepui sa tin post de 3 zile numai cu suc de mere si lamai. Plaga de pe mana continua supureze si sa elimine o mare cantitate de toxine si facui un efort in a nu reprima acel natural proces de eliminare, asa cum era definit si in carte, ca o “criza depurativa” sau “criza de insanatosire”, pe care corpul si stiinta perfecta a Naturii o punea in practica.    
In mod miraculos pentru medici, dar nu si pentru mine care de-acum intelesesem  cum functioneaza procesul natural de dezintoxicare, dupa cateva saptamani de coerenta in aplicarea tratamentului de naturoigienism, psoriaza se vindeca 100%.  Si nu numai , insomnia, depresia , cefaleea, fibromialgia, oboseala exagerata, spasmele esofagiene datorate efectului colateral al cortizonului, constipatia cronica, colita, etc, sun si azi, la distanta de 5 ani o vaga amintire. Ultimul “cadou” ce mi-a ramas este MSC.
Acum ma hranesc exclusiv cu mancare biologica, nu folosesc parfumuri, detergenti sau alte substante chimice.  Aceasta patologie, care se raspandeste rapid in societatea noastra intoxicata si  poluata in ritm exponential, determina persoana care este afectata sa nu mai suporte “civilizatia moderna”, deoarece totul a devenit otrava si sursa de dureri ; smog, electrosmog, conservanti, coloranti, aditivi chimici, produse OGM, absolut tot.
Multe persoane sunt constranse sa traiasca in case decontaminate total si foarte departe de centrele urbane, unii chiar traiesc in subteran. Sunt constransi sa se hraneasca numai cu mancare biologica daca nu vor sa intre intr-o grava criza alergica si mai ales, in majoritatea cazurilor trebuie sa poarte o masca antigaz specifica, pentru a se putea deplasa prin mijlocul multimii care fumeaz, folosesc parfumuri, deodorante, sampoane si detergenti foarte agresivi si chimici. Nu mai vorbim de poluarea produsa de  masini.  
In fine, cine este afectat de MSC trebuie, din motive de supravietuire, sa se indeparteze de “civilizatie” . Eu, sunt luni de cand nu mai port masca antigaz, si asta de cand am facut o vizita iridologica la unul din cei mai buni discipoli directi ai lui Luigi Costacurta, care a evidentiat slabiciunea unora dintre organele mele depurative si m-a supus unei terapii pe baza de ierburi, cataplasme cu namol, etc, dar mai ales cu o constanta observare a echilibrului termic si energetic si cu o alimentatie impecabila . 
Dupa slabirea excesiva initiala, am inceput sa iau din nou in greutate si am constatat cum m-am transformat dintr-o “epava” intr-o persoana intinerita si entuziasta.
Ca urmare a acestei experiente personale am decis sa o impartasesc si altora pentru a le fi de incurajare in cazul cand ar fi sa traiasca situatii asemanatoare.

Mesajul pe care vreau sa-l transmit este acesta : putem noi insine sa ne ocupam de noi, nu avem nevoie sa delegam pe altii sa ne gestioneze sanatatea. Sanatatea fizica si psihica este un drept al tuturor si trebuie sa poata fi exercitata in mod liber. Bolile cauzate de abuzul de medicamente sunt mai rele decat bolile pe care vrem sa le tratatm. Un respect major pentru propria persoana include exprimarea constienta a dorintii de a observa anumite reguli de baza : sa mancam sanatos si nu prefabricat, sa cultivam ganduri pozitive, sa respectam mediul inconjurator si planeta pe care traim.  

                 Traducere de
                        Mihaela Fidiuc





5 comentarii:

  1. Buna seara ma numesc Ana am lucuit multi ani in Italia si in martie 2014 au inceput primele simptome de fibromialgie,normal ca am fost la medici si mi-au dat tratamente psihotrope care m-au facut sa stau mai rau...in primul rand uitati-va in trecutul vostru si o sa va dati seama toate ca aceasta "boala " a aparut in urma unui tratament de natura psihotropa(antidepresive,anti-anxietate,somnifere,etc).M-am desteptat si am urmat o dieta stricta (eu o ador si o consider sanatoasa),am eliminat in primul rand orice fel de produs animal,zahar,faina alba si orice prelucrat,de medicamente nu mai zic...trebuie vointa,nici macar aspirina,nimic.La baza vindecarii mele au stat sucurile de fructe si legume facute de mine,ghimbir si turmeric mult(antinflamatori puternici naturali).Pe langa alimentatia fundamentala am urmat si urmez chiroterapie.Implinesc 3 luni de cand am adoptat acest stil de viata si aproape in totalitate simptomele au disparut.Evitati sa cheltuiti bani la medici si pe pastile pentru ca veti ramane bolnave pe viata...Adresa mea de mail daca aveti dorinta si ambitia sa va vindecati fara sa cheltuiti bani si fara sa vi se bage pe gat tot felul de leacuri miraculoase ma puteti contacta la mateiana79@hotmail.com.Dorinta mea este sa ma contacteze doar persoanele care intr-adevar au afectiunea si doresc sa se faca bine,deja am incercat sa ajut 2 femei si cand au auzit ca dieta lor de limiteaza si ca trebuie sa renunte la paine calda,prajituri si carne nu m-au mai cautat.Sunt o persoana altruista care am suferit enorm,ca si voi si trebuie sa intelegeti ca nu am timp si rabdare sa conving pe nimeni si nimic de castigat.Natura este singura care ne poate vindeca si sigur ati auzit de cazuri mult mai grave de vindecare prin alimentatie!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara Ana !

      Nici nu stii cat am fost de incantata cand am citit comentariul prin care impartasesti si altora din experienta ta personala. Te felicit pentru vointa de care dai dovada in a respecta dieta vegana. Iti doresc multa sanatate si iti urez din inima sa ai puterea de a continua acelasi stil de viata !

      Ștergere
  2. Poți sa mi lași o adresa pe Yahoo sau un nr de telefon

    RăspundețiȘtergere
  3. Poți sa mi lași o adresa pe Yahoo sau un nr de telefon

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti recomand o doamna doctor de exceptie , specialist in homeopatie si terapii alternative din Sibiu tel.0720999760

    RăspundețiȘtergere